075 770 777
08:00 - 21:00
Александар Македонски 43, 7500 Прилеп МК
top

Каиши и затегачи

КАИШИ И ЗАТЕГАЧИ

 

Затегачите на ребрастиот каиш се оние кои вршат притисок на самиот каиш држејќи го цврсто за да работи беспрекорно.

Кога нешто не е како што треба најчести причинители се затегачите а не само каишот.

За да спречите поголема штета ребрастиот каиш, затегачите, ролерите треба да се менуваат после 60 000 поминати километри.

Доколку се свитка затегач, се скини каиш или се изместат од положбата штетата која настанува е катастрофална т.е. доаѓа до судирање на клиповите со вентилите, виткајќи ги или кршејќи ги исто како и кршење или пукање на самиот клип, цилиндрите, радилицата и сл.

Консултирајте се со некој од Нашите техничари во врска со овој сервис.

АЛФА ОМЕГА е овластен продажно-сервисен центар за INA и CONTITECH резервни делови на каиши, затегачи и водни пумпи.